Tešlai:
350-400 g miltų
225 g kambario temperatūros sviesto
2-4 valg. šaukštų šalto vandens
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinis pyragui aptepti
Įdarui:
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
300 g virto kumpio
50 g ištirpinto sviesto
100 g baltos duonos kubelių
200 g grietinės
3 skiltelių česnako
juodųjų pipirų
2 kiaušinių baltymų
Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame
kiaušinių trynius, po kiekvieno gerai išplakant. Įpilame 2 šaukštus vandens.
Miltus persijojame su druska ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Jei tešla
pernelyg trapi įpilame dar vandens. Sulipdome rutulį ir padedame šaltai apie 30
min.
Kumpį supjaustome kubeliais, sumaišome su sūriu,
balta duona. Baltymus išplakame iki putų, įmaišome grietinę, ištirpintą
sviestą, susmulkintą česnaką ir juoduosius pipirus. Kumpio masę sujungiame su
baltymų mase ir gerai išmaišome.
Kepimo formą užklojame kepimo popieriumi ir
joje paskirstome pusę tešlos, suformuojame ir sieneles, subadome šakute. Kepame
iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Ant pakepusio pado
dedame įdarą, ant jo iškočiotą kitą dalį tešlos (truputį palikus papuošimui).
Išlyginame, užspaudžiame kraštus, ant viršaus išdėliojame pyrago puošmenas ir
aptepame kiaušiniu. Kepame dar apie 30 min. Jeigu matome, kad viršus greitai
ruduoja, pyragą uždengiame folija.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą