2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Kakavinis varškės pyragas

Šį receptą radau čia. Patiko, net labai :) Toks kakavinis ir gaivus, su riešutais ir papajais, puikus derinys.



Tešlai:
2 stiklinių miltų
2 valg. šaukštų kakavos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
1 stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos
200 g sviesto

Įdarui:
500 g kreminės varškės
1 indelio saldinto kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 stiklinės lazdyno riešutų su džiovintais papajais (taip pat galima naudoti migdolo riešutus, džiovintus ananasus, razinas)


Ištirpiname sviestą, į ataušusi įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir gerai išsukame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir kakava. Sausus produktus dedame į sviesto masę ir maišome kol tešla taps vienalytė. Tešlą padaliname į 2 dalis (2/3 padui ir 1/3 pyrago viršui), sudedame į maišelius (ar įvyniojame į maitinę plėvelę) ir įdedame į šaldiklį. Kepimo formą sutepame sviestu, išimame vieną tešlos dalį iš šaldiklio ir išklojame ja paruoštą kepimo formą. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Varškę sumaišome su kondensuotu pienu ir kiaušiniais. Riešutus pakepiname sausaoje keptuvėje, kad nusiimtu odelė. Įmaišome juos į varškės masę kartu su džiovintais vaisius. Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir dar kepame 5-7 min. Tada ant varškės masės užberiame sutarkuotą kitą tešlos dalį.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame 30 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą