Pagrindui:
260 g minkšto sviesto
80 g rudojo cukraus
žiupsnelis druskos
400-450 g miltų
Riešutų sluoksniui:
300 g maišytų riešutų (naudojau lazdyną,
migdolą ir graikus)
200 g rudojo cukraus
150 g (100 ml) medaus
100 g sviesto
2 valg. šaukštų grietinėlės (nebūtina)
Lazdyno riešutus apkepame sausoje keptuvėje
tik tiek, kad nusiluptų odelė. Migdolus užpilame verdančiu vandeniu, po 2
minučių vandenį nupilame ir nuimame riešutų odeles.
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo,
supilame miltus ir druską, užminkome tešlą ir išklojame kepimo popieriumi
ištiestą kepimo formą (formos dydis 29x22 cm). Subadome tešlą šakute ir kepame
iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Keptuvėje maišant ištirpiname sviestą su
cukrumi ir medumi, suberiame riešutus, permaišome. Viską gražiai supilame ant
šiek tiek jau pakepusio pagrindo ir dar kepame apie 15-20 min. Atvėsiname ir
supjaustome kvadratėliais.
Skanaus!
Vakar gaminau: pavyko puikiai. Ačiū už originalaus recepto papildymus, tešla nuostabi :)
AtsakytiPanaikintiPrašau. Pyrago gaminimas užtrunka ne ilgai, o rezultatas superinis :)
PanaikintiSuper skanus !!!!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
PanaikintiO tikrai į pagrindą nereik kiaušinio ?
AtsakytiPanaikintiAš nedėjau. Pagrindas gaunasi labai trapus.
PanaikintiAčiū už receptą, gavos skaniai. Aš tik pasikoregavau pagal savo skonio receptorius .
AtsakytiPanaikinti1 paskrudinau riešutus daugiau.
2 karamelę taip pat daugiau parudinau .
Kitą kartą nedesiu i pada cukraus, darysiu jį sūresnį.
O šiaip tikrai paprastas receptas su superiniu rezultatu 😊
Smagu, kad patiko. Ačiū, kad grįžote ir pasidalinote įspūdžiais 😊
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiO gal galima iškart riešutus užpilti kondensuotu pienu,jis kepdamas pavirs karamėle,ar ne tas pats būtų?
Sveiki. Vadovaujantis receptu, kur sumaišome sausus pusryčių dribsnius su kondensuotu pienu ir kepame gauname skanius sausainius, tai kaip ir galimas variantas čia naudoti kondensuotą pieną. Bet ten kondensuoto pieno darbas yra sulipdyti, o šitame pyrage karamelės yra žymiai daugiau, nežinau ar būtų gerai naudoti čia kondensuotą pieną.
PanaikintiJei bandysite, sugrįškite su atsiliepimu :)