2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Riešutų pyragas

Šį receptą radau Ilonos bloge. Riešutų pyragas buvo gaminamas jau ne kartą, o ingridientų kiekius truputį pakeičiau pagal save. Jis mums labai, labai patinka :)



Pagrindui:
260 g minkšto sviesto
80 g rudojo cukraus
žiupsnelis druskos
400-450 g miltų

Riešutų sluoksniui:
300 g maišytų riešutų (naudojau lazdyną, migdolą ir graikus)
200 g rudojo cukraus
150 g (100 ml) medaus
100 g sviesto
2 valg. šaukštų grietinėlės (nebūtina)


Lazdyno riešutus apkepame sausoje keptuvėje tik tiek, kad nusiluptų odelė. Migdolus užpilame verdančiu vandeniu, po 2 minučių vandenį nupilame ir nuimame riešutų odeles.
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, supilame miltus ir druską, užminkome tešlą ir išklojame kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą (formos dydis 29x22 cm). Subadome tešlą šakute ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Keptuvėje maišant ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi, suberiame riešutus, permaišome. Viską gražiai supilame ant šiek tiek jau pakepusio pagrindo ir dar kepame apie 15-20 min. Atvėsiname ir supjaustome kvadratėliais.



Skanaus!

10 komentarų:

  1. Vakar gaminau: pavyko puikiai. Ačiū už originalaus recepto papildymus, tešla nuostabi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau. Pyrago gaminimas užtrunka ne ilgai, o rezultatas superinis :)

      Panaikinti
  2. O tikrai į pagrindą nereik kiaušinio ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą, gavos skaniai. Aš tik pasikoregavau pagal savo skonio receptorius .
    1 paskrudinau riešutus daugiau.
    2 karamelę taip pat daugiau parudinau .
    Kitą kartą nedesiu i pada cukraus, darysiu jį sūresnį.
    O šiaip tikrai paprastas receptas su superiniu rezultatu 😊

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko. Ačiū, kad grįžote ir pasidalinote įspūdžiais 😊

      Panaikinti
  4. Sveiki,
    O gal galima iškart riešutus užpilti kondensuotu pienu,jis kepdamas pavirs karamėle,ar ne tas pats būtų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Vadovaujantis receptu, kur sumaišome sausus pusryčių dribsnius su kondensuotu pienu ir kepame gauname skanius sausainius, tai kaip ir galimas variantas čia naudoti kondensuotą pieną. Bet ten kondensuoto pieno darbas yra sulipdyti, o šitame pyrage karamelės yra žymiai daugiau, nežinau ar būtų gerai naudoti čia kondensuotą pieną.
      Jei bandysite, sugrįškite su atsiliepimu :)

      Panaikinti