2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Grybų sriuba

Labai mėgstu rudenį, nes šiuo metų laiku einame grybauti. Tai vienas iš mano mėgstamiausių užsiėmimų.  Šį sezoną jau kelis kartus su visa šeimyna spėjome būti miške. Vyresnioji dukra jau pati pasiėmusi krepšelį su peiliu vaikščiojo ir ieškojo grybų; turėjo priskinti pilną, kitaip namo dar ne laikas. Su jaunesniuoju buvo truputį sunkiau, jau po kokių 15 min. užlipęs man ant rankų kiekvieną grybą rodydavo piršteliu ir klausdavo ar tinkamas valgyti, klausymų buvo daug, kaip ir grybų :)
Šios sriubos receptą turiu iš savo sesers. Labai, labai skani sriuba.


apie 450 g grybų (apvirtų ir apkeptų su šonine ir svogūnais)
4 didelių bulvių
4 skiltelių česnako
4 lapeliai baziliko (galima ir džiovinto)
lauro lapų, juodųjų pipirų

Užviriname pasūdytą vandenį (jei mėgstame, galima naudoti sultinį). Įdedame supjaustytas bulves, verdame apie 10 min. Įdedame paruoštus grybus, baziliką, smulkiai supjaustytą česnaką, lauro lapų ir juodųjų pipirų. Verdame apie 5 min. (Pagal receptą reikia dėti pomidoro padažo, bet mums skaniau be jo). Galima valgyti su grietine ir juoda duona.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą