2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Bulvinis pyragas su grybais

Kai jau grybų prirenkame, tai būtinai prigaminame daug skanumynų su jais. Šio pyrago tešlos receptą nusižiūrėjau knygoje „Kepiniai“ (žurnalo ManoNamai receptai, 2006), o į vidų dėjau grybų įdarą. Labai skanus pyragas :)



Tešlai:
400 g išvirtų su lupenomis bulvių
300 g miltų
3 valg. šaukštų pieno
½ arb. šaukštelio druskos
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
50 g sviesto

Įdarui:
400-500 g apkeptų su šonine ir svogūnais grybų
2 kiaušiniai

Pyrago patepimui:
1 kiaušinio baltymas

Nulupame ir sutarkuojame bulves. Įmaišome miltus su kepimo milteliais. Supilame ištirpintą sviestą, vieną kiaušinį ir vieną trynį, druską ir pieną. Išminkome vientisą tešlą. Įdarui išplakame kiaušinius ir juos sumaišome su paruoštais grybais. Kepimo formą ištepame sviestu ir iš dalies paruoštos tešlos suformuojame padą su kraštais. Dedame ataušintą įdarą ir iš likusios tešlos suformuojame pyrago viršų, kurį patepame kiaušinio baltymu.
Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą