Tešlai:
400 g išvirtų su lupenomis bulvių
300 g miltų
3 valg. šaukštų pieno
½ arb. šaukštelio druskos
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
50 g sviesto
Įdarui:
400-500 g apkeptų su šonine ir svogūnais grybų
2 kiaušiniai
Pyrago patepimui:
1 kiaušinio baltymas
Nulupame ir sutarkuojame bulves. Įmaišome
miltus su kepimo milteliais. Supilame ištirpintą sviestą, vieną kiaušinį ir
vieną trynį, druską ir pieną. Išminkome vientisą tešlą. Įdarui išplakame
kiaušinius ir juos sumaišome su paruoštais grybais. Kepimo formą ištepame
sviestu ir iš dalies paruoštos tešlos suformuojame padą su kraštais. Dedame
ataušintą įdarą ir iš likusios tešlos suformuojame pyrago viršų, kurį patepame
kiaušinio baltymu.
Kepame iki 1750C įkaitintoje
orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą