200 g sviesto
200 g grietinės
3 kiaušiniai
500 g miltų
400 g karamelizuoto kondensuoto pieno indelis
(Rududu)
Minkštą sviestą išsukame iki putų. Įdedame
kiaušinius ir grietinę, viską gerai išmaišome. Įdedame miltus ir išminkome tešlą,
turėtų nelipti prie rankų. Tešlą padalijame į 3-4 dalis ir dedame į šaldymo
kamerą, kad sušaltų. Paimame dalį tešlos ir tarkuojame ją ant kepimo popieriumi
išklotos skardos. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12
min., kol pasidarys kieti trupinukai. Tai pakartojame su likusia tešla, gaunasi
apie keturios skardos trupinių.
Karamelizuotą sutirštintą pieną pašildome, kad
gautųsi skystos konsistencijos.
Iškeptus trupinius sumaišome su karamelizuotu
kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą, kol sustings.
Skanaus!
Ačiū skanu
AtsakytiPanaikinti