2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Šokoladainis su sūrio pyrago viršūne

Šį receptą radau čia. Labai skanus pyragas, buvo išgirtas visų, kas ragavo :)


Šokoladainio sluoksniui:
85 g sviesto
115 g tamsaus šokolado
130 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
70 g miltų
1 valg. šaukšto kakavos
žiupsnelio druskos
80 g šokolado gabalėlių

Sūrio pyrago sluoksniui:
250 g tepamo varškės sūrio (naudojau Philadelphia)
1 kiaušinio trynio
75 g cukraus

Garų vonelėje ištirpiname gabaliukais supjaustytą sviestą ir šokoladą. Nukeliame nuo ugnies ir šiek tiek atvėsiname. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome. Įmaišome miltus, kakavą ir druską. Įdedame šokolado gabaliukus, išmaišome. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame šokoladainio tešlą.
Kitame inde išmaišome visus sūrio pyrago ingredientus iki vientisos masės. Sūrio pyrago tešlą sukrečiame ant šokoladainio sluoksnio ir buku peiliu išvagojame, kad išgautume marmurinį efektą.
Kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Dar karštas jis turėtų būti šiek tiek laisvokas, atšalęs tikrai sustings.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą