Šokoladainio sluoksniui:
85 g sviesto
115 g tamsaus šokolado
130 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
70 g miltų
1 valg. šaukšto kakavos
žiupsnelio druskos
80 g šokolado gabalėlių
Sūrio pyrago sluoksniui:
250 g tepamo varškės sūrio (naudojau Philadelphia)
1 kiaušinio trynio
75 g cukraus
Garų vonelėje ištirpiname gabaliukais supjaustytą
sviestą ir šokoladą. Nukeliame nuo ugnies ir šiek tiek atvėsiname.
Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome. Įmaišome miltus, kakavą ir druską. Įdedame šokolado gabaliukus, išmaišome. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame šokoladainio tešlą.
Kitame inde išmaišome visus sūrio pyrago
ingredientus iki vientisos masės. Sūrio pyrago tešlą sukrečiame ant šokoladainio sluoksnio ir buku peiliu išvagojame, kad išgautume marmurinį
efektą.
Kepame iki 1800C įkaitintoje
orkaitėje apie 30 min. Dar karštas jis
turėtų būti šiek tiek laisvokas, atšalęs tikrai sustings.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą