120 g sviesto
200 g miltų
1 kiaušinis
2-3 šaukštai šalto vandens
žiupsnelis druskos
150 g tarkuoto parmezano sūrio
100 g tarkuoto čederio sūrio (galima naudoti
ir kitokį fermentinį)
apie 2 arb. šaukštelių kmynų
apie 1 arb. šaukštelio maltos saldžiosios
paprikos
Šaltą, ištrauktą iš šaldymo kameros, sviestą
sutarkuojame į miltus ir viską gerai išmaišome, kad pasidarytų trupiniai.
Kiaušinį lengvai išplakame su vandeniu ir druska, kad baltymas su tryniu
vientisai išsimaišytų. Išplaktą kiaušinį pilame į miltų ir sviesto masę,
šaukštu sumaišome, o paskui ranka baigiame minkyti į vieną tešlos gumulą.
Paruoštą tešlą dedame 30 min. į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą dalijame į dvi dalis.
Kočiojame stačiakampio formos lakštą. Jį apibarstome abiejų rūšių sūriu,
kmynais ir paprika. Lakštą pasiguldome prieš save, kad ilgasis kraštas būtų
mums horizontalus. Mintyse padalijame į 3 lygias dalis. Viena šonine dalimi
užklojame vidutinę lakšto dalį, tada – kita šonine dalimi. Tada gautą tešlos
gabalą paplojame, kad sūrio sluoksnis geriau prie tešlos priliptų. Tešlos
gabalo paviršių pabarstome sūriais, kmynais, paprika ir sulenkiame per pusę ta
pačia kryptimi, kaip lankstėme prieš tai.
Tą patį padarome ir su likusiu tešlos gabalu:
iškočiojame, pabarstome sūriu, kmynais, paprika, sulankstome.
Viską suplojame, supjaustome maždaug 1 cm ar
plonesnėmis riekelėmis. Išdėliojame sausainiukus kepimo popieriumi išklotoje
skardoje, pabarstome likusiu sūriu ir dedame į iki 1750C įkaitintą
orkaitę 25 min. Sausainiai gražiai iškepa, išsilydęs sūris viską sukabina.
Skanaus!
Labai skanu!! Išbandžiau, patiko visai šeimai :)
AtsakytiPanaikintiPritariu. Mūsų šeima irgi juos mėgsta :)
Panaikinti