Pagrindui:
200 g sausainių (pvz. Gaidelis, Optima, Selga)
1 kiaušinis
80 g sviesto
2 valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato
Riešutų sluoksniui:
100 g migdolo riešutų (naudojau lazdyną,
migdolą ir graikus)
50 g graikinių riešutų
Glajui:
100 g pieninio šokolado
50 g juodojo šokolado
30 g sviesto
Migdolus užpilame verdančiu vandeniu, po 2 minučių vandenį nupilame ir nuimame riešutų odeles.
Sausainius sutriname iki trupinių, įdedame cukraus,
druskos, išmaišome. Sviestą ištirpiname. Kiaušinį išplakame ir įdedame į
ataušusį sviestą, įpilame vanilinio aromato, išmaišome. Skysta sviesto mase
užpilame sausą sausainių masę. Viską gerai išmaišome. Paruošta tešla išklojame
kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą (formos dydis 26x19 cm). Ant tešlos
paskirstome riešutus ir juos ranka truputį įspaudžiame į tešlą. Kepame iki 1500C
įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Šokoladą ir sviestą ištirpiname garų vonelėje
ir užpilame iškeptą pyragą. Paliekame šaldytuve šokoladui sustingti.
Supjaustome ir skanaujame.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą