2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Perlenkta pica

Šį receptą turiu iš savo sesers. Labai mėgstu perlenktas picas, o šio picos pado receptas puikiai joms tinka. Aišku puikiai tinka ir kitokios formos picoms, tarkim mažoms vaikiškoms picoms :)



Tešla:
apie 250 ml šilto vandens
½ arb. šaukštelio cukraus
½ arb. šaukštelio druskos
14 g sausų mielių
500 g miltų

Įdaras:
300 g virto kumpio
150 g sūrio
200 g pievagrybių
pomidorų padažo

1 kiaušinio aptepimui


Sumaišome 300 g miltų su mielėmis, druska ir cukrumi. Įpilame vandens, išmaišome. Beriame likusius miltus ir užminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame rutulį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Virtą kumpį supjaustome juostelėmis, sūrį sutarkuojame. Pievagrybius nuvalome ir apkepame keptuvėje.
Iš paruoštos tešlos formuojame apskritimą, kurį aptepame pomidorų padažu. Vienoje picos pusėje sudedame dalį kumpio, sūrio ir pievagrybių. Užlenkiame laisvu galu ir šakute suspaudžiame šonus. Paruoštą picą sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą