Tešla:
apie 250 ml šilto vandens
½ arb. šaukštelio cukraus
½ arb. šaukštelio druskos
14 g sausų mielių
500 g miltų
Įdaras:
300 g virto kumpio
150 g sūrio
200 g pievagrybių
pomidorų padažo
1 kiaušinio aptepimui
Sumaišome 300 g miltų su mielėmis, druska ir
cukrumi. Įpilame vandens, išmaišome. Beriame likusius miltus ir užminkome
tešlą. Iš tešlos suformuojame rutulį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame
šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Virtą kumpį supjaustome juostelėmis, sūrį
sutarkuojame. Pievagrybius nuvalome ir apkepame keptuvėje.
Iš paruoštos tešlos formuojame apskritimą,
kurį aptepame pomidorų padažu. Vienoje picos pusėje sudedame dalį kumpio, sūrio
ir pievagrybių. Užlenkiame laisvu galu ir šakute suspaudžiame šonus. Paruoštą
picą sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepame kiaušinio
plakiniu. Kepame iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą