2013 m. sausio 15 d., antradienis

Malta mėsa įdarytos bulvės

Šį patiekalą nuo seno gamino dar mano močiutė. Apie jį buvau visai užmiršusi, priminė šis Jelenos įrašas. Galimi keli šio patiekalo variantai: 1- tiesiog bulves įdaryti malta mėsa ir iškepti; 2 - į kepimo pabaiga ant bulvių užbarstyti sūrio; 3 - įdarytas bulves išvirti. Trečias variantas manau būtų sveikiausias, bet mūsų šeimai labiausiai patinka pirmasis, kurį čia ir pateikiu.



400 g maltos mėsos
1 kiaušinis
2 valg. šaukštų džiūvėsėlių
druskos, pipirų arba mėsos prieskonių
apie 600 g skustų ir išskobtų bulvių


Maltą mėsą sumaišome su kiaušiniu, prieskoniais ir džiūvėsėliais. Bulves nuskutame ir išskobiame. Paruoštas bulves įdarome malta mėsa. Sudedame į kepimo indą ir kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą