2024 m. spalio 2 d., trečiadienis

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Šaltasis sezonas jau prasidėjo, o siubos tokias dienas laaabai sušildo. Mėgstu sriubas ir mėgstu atrasti naujus skonius, bet deja mano šeimyna tam nelabai pritaria, todėl eksperimentai su sriubomis tik kartais ateina į mano virtuvę. Neatsispyriau aprašymui ir "skanioms" nuotraukoms, kurias pamačiau Saulėtoje virtuvėje. Pabandžiau, man labai patiko.


100g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
500g vištos šlaunelių mėsos be kaulų ir odos
1 arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2 valg. šaukšto sviesto
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
4 česnako skiltelių
1 valg. šaukšto pomidorų pastos
1 arb. šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
35g miltų
apie 1 litro vištienos sultinio
200 ml riebios grietinėlės
800 g bulvių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio

Patiekti:
tarkuoto sūrio
šoninės skrebučių
smulkintų svogūnų laiškų


Puodą statome virš vidutinio dydžio ugnies. Sudedame šoninės riekeles ir apkepame po porą minučių iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimame iš puodo į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusausintumėte riebalų perteklių. Skrudintą šoninę sutrupiname gabaliukais. Atidedame į šalį.
Vištos šlaunelių mėsą ištriname druska ir pipirais. Dedame į tą patį puodą ir kepame iš abiejų pusių po kelias minutes, kol iškeps. Iškepusią vištieną išimame į lėkštę. Atvėsiname, supjaustome gabalėliais ir atidedame į šalį.
Į tą patį puodą dedame sviestą. Jam ištirpus, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, morkas ir saliero stiebus. Vis pamaišant kepame kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
Suberiame smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepame minutę, kol pasklis gardus aromatas.
Sudedame pomidorų pastą, suberiame prieskonius ir maišydami pakaitiname dar minutę.
Suberiame miltus ir energingai maišome, kol neliks sausų miltų.
Pamažu, nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, pilame sultinį ir grietinėlę. Leidžiame užvirti.
Suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir gabalėliais supjaustytą keptą vištieną. Verdame apie 20 min. (priklausomai nuo bulvių gabalėlių dydžio, kol jie taps visai minkšti).
Po 20 minučių suberiame tarkuotą sūrį ir skrudintos šoninės (dalį paliekame patiekimui). Grąžiname ant ugnies ir pakaitiname dar porą minučių.
Patiekiame sriubą dar šiltą, pagardinę saujele tarkuoto sūrio, skrudinta šonine ir smulkintais svogūnų laiškais.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą