Pagaminti apie 1 ltr. sultinio koncentrato reikia:
1 didelio svogūno3 stambių morkų
4 saliero stiebų
2 vidutinio dydžio pomidorų
1 nedidelės cukinijos
1 česnako galvutės
kelių lauro lapų
šviežių petražolių
50 g. stambios Himalajų druskos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Visas daržoves stambiai supjaustome ir sudedame į puodą storu dugnu. Suberiame druską, supilame aliejų, sudedam prieskonines žoleles.
Puodo turinį kaitiname ant nedidelės ugnies apie 45 minutes. Puodo viršų pridengiame dangčiu, bet paliekame tarpelį garams išeiti, karts nuo karto pamaišome. Daržovės išleis savo sultis ir vandens pilti tikrai nereikia.Kai daržovės taps minkštos, išjungiame kaitlentę ir paliekame puodą atviru dangčiu dar kelioms minutėms. Skysčio turi likti visai nedaug. Masei leisdžiame atvėsti ir virtuvinio kombaino pagalba sutriname viską iki vientisos košelės konsistencijos.
Jei planuojame visą daržovių koncentratą sunaudoti mėnesio bėgyje, sudėkite turinį į stiklainį ir laikykome šaldytuve. Jei manome, kad per mėnesį nesunaudosime, tada supilstome jį į ledukų šaldymo formeles ir statome į šaldiklį. Kai kubeliai sušals, galima išimti ir laikyti šaldymo maišeliuose šaldiklyje. Daržovių koncentratas bus tinkamas naudoti visus metus.
Prieš naudojimą reikiamą kiekį koncentrato ištirpiname karšto vandens stiklinėje. Jei trūksta druskos, dar pasūdome ir naudojame pagal paskirtį patiekalų gamyboje.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą