300g obuolių nuluptų, supjaustytų mažais gabalėliais
210g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100g cukraus
2 kiaušiniai
120ml aliejaus
120ml graikiško jogurto
Cinamoninei plutelei:
20g minkšto sviesto
70g rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pailgą kekso formą (mažesnę) išklokite pergamentiniu popieriumi.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberiame obuolius ir viską sumaišome. Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, aliejų ir jogurtą - maišome tik šakute, kad kiaušinio trynys ir baltymas susimaišytų, neplakame.
Suberiame birius produktus į skystus, ir šaukštu atsargiai išmaišome, tik jokiais būdais neplakame, maišome, tik kol susijungs ingredientai. Sudedame masę į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
Mažame dubenėlyje sumaišome sviestą, cukrų ir cinamoną. Pirštų galiukais maigome sviestą ir cukraus masę, kol gauste riebius trupinius. Šiuos riebius cukraus trupinius suberiame tolygiai ant tešlos, ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
20g minkšto sviesto
70g rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pailgą kekso formą (mažesnę) išklokite pergamentiniu popieriumi.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberiame obuolius ir viską sumaišome. Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, aliejų ir jogurtą - maišome tik šakute, kad kiaušinio trynys ir baltymas susimaišytų, neplakame.
Suberiame birius produktus į skystus, ir šaukštu atsargiai išmaišome, tik jokiais būdais neplakame, maišome, tik kol susijungs ingredientai. Sudedame masę į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
Mažame dubenėlyje sumaišome sviestą, cukrų ir cinamoną. Pirštų galiukais maigome sviestą ir cukraus masę, kol gauste riebius trupinius. Šiuos riebius cukraus trupinius suberiame tolygiai ant tešlos, ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą