Gaminau tokį detoksinį variantą, bet salotas galima papildyti savo mėgiamais priedais. Čia puikiai tiktų mikštas ožkos sūris, rūkyto kumpio skrebučiai, ar vištienos gabaliukai.
Reikės:
žiedinio kopūsto
2 saldžiųjų bulvių
400 g virtų avinžirnių
3-4 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1-2 arb. šaukštelio žolelių prieskonių (mėgstamų)
Padažui:
2 valg. šaukštų aliejaus
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 arb. šaukštelio garstyčių
1 trintos česnako skiltelės
¼ arb. šaukštelio druskos
¼ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (krapų, mėtų), įvairios sėklos.
Žiedinį kopūstą ir saldžią bulvę supjautome norimo dydžio gabalėliais. Sudedame avinžirnius, išmaišome. Supilame aliejų ir suberiame prieskonius, viską gerai išmaišome. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (kartais pamaišome)
1 arb. šaukštelio garstyčių
1 trintos česnako skiltelės
¼ arb. šaukštelio druskos
¼ arb. šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (krapų, mėtų), įvairios sėklos.
Žiedinį kopūstą ir saldžią bulvę supjautome norimo dydžio gabalėliais. Sudedame avinžirnius, išmaišome. Supilame aliejų ir suberiame prieskonius, viską gerai išmaišome. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (kartais pamaišome)
Padažui skirtus ingridientus sudedame į dubenėlį ir lengvai paplakame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą