Tešlai:
200 g margarino skirto kepiniams
300 g grietinės
2 st. miltų
Įdarui:
labai daug obuolių
cukraus
vanilinio cukraus
bulvių krakmolo cinamono (pagal norą)
Aptepimui:
1 kiaušinis
Margariną supjaustome gabaliukais, sudedame
miltus ir šakute lyg triname, kol miltai pasiskirstys tarp margarino. Sudedame
grietinės ir išmaišome iki vienalytės masės, užminkome tešlą. Įvyniojame gautą
tešlą į maistinę plėvelę ir sudedame į šaldytuvą 8-10 val.
Obuolius nuplauname, išimame sėklytes, plonai
supjaustome (obuolių reikia tikrai daug, tokiam tešlos kiekiui man prireikia
pilno jau supjaustytų obuolių 2,5 l, ar 3 l talpos dubenėlio). Pjaustydami ant obuolių
užbarstome cukraus (pagal obuolių rūgštumą ir norą), įberiame vanilinio
cukraus, bei kokius 2 valg. šaukštus bulvių krakmolo. Jei mėgstame tai ir 1
arb. šaukštelį cinamono. Viską permaišome. Tešlą išimame iš šaldytuvo, plonai
iškočiojame, sudedame didžiulį lakštą ant kepimo popieriumi išklotos skardos,
ant vidurio paskirstome paruoštus obuolius, tešlos šonus užlenkiame į vidų ir
sulipiname kraštus (retai kada pavyksta gražiai tai padaryti, bet iškepęs
pyragas puikiai paslepia visas „suklijuotas“ vietas). Po to aptepame jį
išplaktu kiaušiniu ir kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą