340 g miltų
220 g sviesto
2 kiaušiniai
300 g cukraus (dėjau 200 g balto ir 100 g rudojo)
150 g šokolado (dėjau 100 g juodojo ir 50 g
pieninio)
150 g graikinių riešutų
8 g druskos
Minkštą sviestą išsukame iki purumo (baltumo).
Įdedame cukraus, smulkintą šokoladą, smulkintus riešutus, miltus. Viską su
mažomis apsukomis suplakame mikseriu, masė bus biri. Po vieną įmušame
kiaušinius, ko kiekvieno išplakame, masė susiklijuos. Svarbiausia neperplakti.
Reikia, kad ingridientai tik susijungtų ir susimaišytų, bet masė neturėtų būti
kreminė. Pabaigoje suberiame druskos, šaukštu kelis kartus pamaišome,
paskirstome druską tešloje.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Drėgnomis rankomis imame dalį tešlos suformuojame rutuliuką ir jį suplojame
(tešlos rankose ilgai nelaikome, kad druska neištirptų). Suformuotus
sausainius kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Iš nurodyto
kiekio gavosi 63 sausainiai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą