2014 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

Sausainiai su šokoladu ir druska

Šie sausainiai mūsų šeimoje - vieni mėgstamiausių. Pirmą kartą šiais sausainiais mus pavaišino sesuo, patiko labai labai (receptą paėmiau iš jos tinklaraščio). Sausainiai lengvai pagaminami, o skonių derinys - puikus.

340 g miltų
220 g sviesto
2 kiaušiniai
300 g cukraus (dėjau 200 g balto ir 100 g rudojo)
150 g šokolado (dėjau 100 g juodojo ir 50 g pieninio)
150 g graikinių riešutų
8 g druskos


Minkštą sviestą išsukame iki purumo (baltumo). Įdedame cukraus, smulkintą šokoladą, smulkintus riešutus, miltus. Viską su mažomis apsukomis suplakame mikseriu, masė bus biri. Po vieną įmušame kiaušinius, ko kiekvieno išplakame, masė susiklijuos. Svarbiausia neperplakti. Reikia, kad ingridientai tik susijungtų ir susimaišytų, bet masė neturėtų būti kreminė. Pabaigoje suberiame druskos, šaukštu kelis kartus pamaišome, paskirstome druską tešloje.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Drėgnomis rankomis imame dalį tešlos suformuojame rutuliuką ir jį suplojame (tešlos rankose ilgai nelaikome, kad druska neištirptų). Suformuotus sausainius kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Iš nurodyto kiekio gavosi 63 sausainiai.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą