2014 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

Kepta šoninė ant laužo

Artėjant savaitgaliui siūlau pasigaminti mūsų šeimos labai pamėgtą šoninę ant laužo. Šis patiekalas turi daug privalumų: galima jau nupirkti supjaustytus gabaliukus (plonesnius ar storesnius, kaip kam patinka); marinavimas labai paprastas ir greitas (vieną kartą man užteko pusvalandį marinuoti); vyrai stovi prie "puodų", visi valgo tiek suaugusieji, tiek vaikai.


norimo skaičiaus šoninės gabaliukų
druskos, juodųjų pipirų
česnako


Marinavimas paprastas kaip 2x2:
Paimame šoninės gabaliuką apibarstome žiupsneliu druskos, keli malūnėlio pasukimai juodųjų pipirų ir susmulkinto česnako skiltelę. Ant viršaus dedame kitą šoninės gabalą, prieskonius pakartojame ir taip sustatome šoninės bokštą. Užtenka palikti 1-2 val. Po to išdėliojame ant grotelių ir mūsų vyrai iškepame ant laužo apie 20-25 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą