2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus su vanile
180 g 9% riebumo varškės
1 kiaušinio baltymas
100 ml pieno
50 ml aliejaus
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir
druska. Baltymą išmaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame pieną,
aliejų, įmaišome varškę. Suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą. Tešlą
padaliname į 12 dalių, tada kiekvieną dalį dar į 3. Iš kiekvieno gabaliuko
suformuojame norimo ilgio juosteles ir supiname kasas. Galima kiaušinio trynį
sumaišyti su 1 valg. šaukštu pieno ir aptepti bandeles ir pabarstyti cukrumi (aš
nieko netepiau, tik iškepusias apibarsčiau cukraus pudra). Kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!
Skaniausios pasaulyje varškinės bandelės )) Niekaip negaliu sustoti jas kepti. Puikus receptas, ačiū ))
AtsakytiPanaikintiMums irgi patinka :) nėra už ką ;)
Panaikinti