120 g sviesto
100 g medaus
5 valg. šaukštų pieno
200 g cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
1 arb. šaukštelio malto imbiero
½ arb. šaukštelio malto kardamono
¼ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
½ arb. šaukštelio malto muskato
350 g miltų (+50 g sausainiams kočioti)
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
Sviestą, medų, pieną ir cukrų sudedame į puodą ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol užverda ir ištirpsta cukrus. Į šį karštą sirupą beriame visus prieskonius ir dar leidžiame pavirti apie 5 min., maišome, kad prieskoniai pasiskirstytų sirupe.
Sviestą, medų, pieną ir cukrų sudedame į puodą ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol užverda ir ištirpsta cukrus. Į šį karštą sirupą beriame visus prieskonius ir dar leidžiame pavirti apie 5 min., maišome, kad prieskoniai pasiskirstytų sirupe.
Miltus persijojame su kepimo milteliais. Į
mitų masę pilame šiltą sirupą ir gerai išmaišome. Tešla sušoks į vieną gumulą.
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir vienai valandai dedame į šaldytuvą, kad
atšaltų.
Stalviršį pabarstome miltais, ant jo
iškočiojame trečdalį tešlos, kočiojame labai plonai, kitaip sausainiai labai
išsipūs. Išspaudžiame norimos formos sausainius ir dedame juos ant kepimo
popieriumi išklotos skardos. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15
min. Kepimą stebime, nes labai greitai sausainiai geli sudegti.
Iškepusius sausainius galima apšlakstyti
glaistu.
Skanaus!
Sakykit, o kiaušinio nei vieno nereikia?:)
AtsakytiPanaikintiTaip, nereikia :)
Panaikinti