2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

Varškinės pynutės

Šitą receptą radau šiame tinklaraštyje. Tikrai bandelės yra lengvai pagaminamos ir labai skanios, rekomenduoju ;)


350 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus su vanile
180 g 9% riebumo varškės
1 kiaušinio baltymas
100 ml pieno
50 ml aliejaus


Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Baltymą išmaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame pieną, aliejų, įmaišome varškę. Suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą. Tešlą padaliname į 12 dalių, tada kiekvieną dalį dar į 3. Iš kiekvieno gabaliuko suformuojame norimo ilgio juosteles ir supiname kasas. Galima kiaušinio trynį sumaišyti su 1 valg. šaukštu pieno ir aptepti bandeles ir pabarstyti cukrumi (aš nieko netepiau, tik iškepusias apibarsčiau cukraus pudra). Kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Skaniausios pasaulyje varškinės bandelės )) Niekaip negaliu sustoti jas kepti. Puikus receptas, ačiū ))

    AtsakytiPanaikinti