2025 m. gegužės 14 d., trečiadienis

Granolos batonėliai

Kai Skanumynų akademijos facebook'o puslapyje pamačiau granolos batonėlių receptą negalėjau atsispirti, bėgau gaminti. Man, be galo mėgstančiai granolą, batonėliai tobuli, o dar ir sveikuoliški. Skonio patobulinimui galima pridėti įvairių priedų: džiovintų uogų / vaisių ar šokolado. Mmmm, skanumėlis :)



*Puodelis 250ml* labiau mėgstu sverti produktus, tai skliausteliuose nurodau kiekį gramais

1 puodelis avižinių dribsnių (120g)
1/4 puodelio moliūgų sėklų (40g)
1/4 puodelio saulėgrąžų sėklų (40g)
1/4 puodelio linų sėmenų (40g)
1/4 puodelio lukštentų kanapių sėklų (40g)
1 valg. šaukšto Chia sėklų (10g)
1/2 puodelio riešutų sviesto (150g)
1 valg. šaukšto skysto medaus (30g)
1 puodelis datulių be kauliukų (120g)
žiupsnio druskos

Papildomai:
30g juodojo šokolado
1 arb. šaukštelio bekvapio aliejaus



Datules apie 10 minučių pamirkome šiltame vandenyje ir nupylus sutriname blenderiu. Datulių masę sumaišome su riešutų sviestu ir medumi, tada sumaišome su likusiais sausais produktais. Gautą masę gerai spausdami paskirstome pasirinktoje formoje. Viršų galima pašlakstyti lydytu juoduoju šokoladu ir palaikome šaldytuve kelias valandas, tada supjaustome norimo dydžio porcijomis, suvyniojame į popierių ir skanaujame.



Bendrai gavosi 630g, supjausčiau į 12 dalių, tada batonėlis sveria maždaug 50g (220kcal).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą