2025 m. gegužės 14 d., trečiadienis

Burokėlių ir fetos sūrio salotos

Receptą radau čia ir kai perskaičiau ingridientus, iš karto sau pasakiau: tikrai bandysiu. Nes visus salotoms reikalingus ingridientus labai mėgstu ir derinys jų turėtų būti labai geras. Pritrūkau salotų ar gražgarsčių, tai gaminau be jų. Tiesą pasakius trūko žalios spalvos, kitą kartą būtinai sudėsiu. Išbandžiau, patiko, taigi rekomenduoju :)



4 vnt. burokėlių
140g fetos sūrio (smulkinto)
2 saujelės kedro riešutų
2 arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
maltų juodųjų pipirų
salotų ar gražgarsčių

Užpilui:
1 citrinos sulčių
2 arb. šaukštelio medaus
2 arb. šaukštelio garstyčių


Burokėlius nulupame, nuplauname, nusausiname ir truputį aptepame aliejumi, susukame į foliją ir
kepame iki 180°C  laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsiname. (Vietoje keptų galima naudoti ir virtus burokėlius)
Atvėsusius supjaustome kubeliais.
Į lėkštę dedame salotas ar gražgarstes, išdėliojame burokėlius.
Užpilui lygiomis dalimis sumaišome medų, garstyčias ir iš pusės citrinos išspaustas citrinos sultis. Užpilame ant salotų.
Salotas pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Tuomet pabarstome salotas kedro riešutais ir smulkintu fetos sūriu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą