4 vnt. burokėlių
140g fetos sūrio (smulkinto)
2 saujelės kedro riešutų
2 arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
maltų juodųjų pipirų
salotų ar gražgarsčių
Užpilui:
1 citrinos sulčių
2 arb. šaukštelio medaus
2 arb. šaukštelio garstyčių
Burokėlius nulupame, nuplauname, nusausiname ir truputį aptepame aliejumi, susukame į foliją ir
kepame iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsiname. (Vietoje keptų galima naudoti ir virtus burokėlius)
Atvėsusius supjaustome kubeliais.
Į lėkštę dedame salotas ar gražgarstes, išdėliojame burokėlius.
Užpilui lygiomis dalimis sumaišome medų, garstyčias ir iš pusės citrinos išspaustas citrinos sultis. Užpilame ant salotų.
Salotas pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Tuomet pabarstome salotas kedro riešutais ir smulkintu fetos sūriu.
Atvėsusius supjaustome kubeliais.
Į lėkštę dedame salotas ar gražgarstes, išdėliojame burokėlius.
Užpilui lygiomis dalimis sumaišome medų, garstyčias ir iš pusės citrinos išspaustas citrinos sultis. Užpilame ant salotų.
Salotas pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Tuomet pabarstome salotas kedro riešutais ir smulkintu fetos sūriu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą