Nesu ir niekada nebuvau liekna, dar iš mokyklos laikų dėl vaikinų užgaulingų komentarų "užsiauginau" kompleksą ir gyvenu su juo iki šiol. Deja, bet ir suagusiųjų pasaulyje komentarų vis dar gaunų. Turiu tokį organizmą, kuris linkęs priaugti svorio. Iki gimdymų kažkaip jis buvo nusistovėjęs ir visai tenkino mane, be to norint atsikratyti nereikalingų kilogramų tai pavykdavo padaryti gretai ir be didelių pastangų. Per visus trys gimdymus priaugdavau tikrai daug (po 18-22 kg) o numesdavau tikrai ne visus. Tad nuo kiekvieno savo stebuklo gavau po 3-4 kg. Anksčiau norint numesti svorio man užteko atsisakyti saldainių, šokolado ir kartą per savaitę padaryti iškrovos dieną ir kilogramai dingdavo. Bet dabar tai jau nebeveikia. Tad atėjo laikas ieškoti kitų būdų. Pradėjau sportuoti, liejau prakaitą ir nieko. Tada mama patarė pabandyti žaliavalgystę. Pabandžiau. Neslėpsiu, buvo sunku, labai. Žaliavalgiams yra biena taisyklė: gali valgyti tiek kiek nori ir bet kada tik terminškai neapdorotą maistą. Atrodo lyg ir visai paprastai, bet tik atrodo... Sunkiausia turbūt buvo gaminti visai šeimynai mums įprastą maistą, o pačiai krimsti ridikus. Čia reikėjo labai stiprios valios. Mano pirma pažintis trūko 8 savaites, per jas numečiau 8 kg, be to ir apimtys sumažėjo. Organizmas tikrai prasivalė. Tiesa visai nepigus tai malonumas, vien riešutų kainos gąsdina. Kai grįžau prie įprasto maisto, dalis kilogramų ir centimetrų aišku grįžo. Dabar norint numesti svorio vėl savaitei, dviems ar trims (priklauso nuo užsibrėžto tikslo) grįžtų prie žalio maisto ir tokiu būdu bandau reguliuoti savo svorį ir išvaizdą. Be to atrasti patiekalai yra tikrai skanūs. Tad tinklaraštyje atsirado nauja skiltis "Žaliavalgiams", kur pasidalinsiu patikusiais receptais.
2 žali burokėliai
1/2 citrinos sulčių
1/2 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio medaus
125 ml džiovintų slyvų
100 ml graikinių riešutų
Žalius burokėlius supjaustome (ar sutarkuojame) šiaudeliais. Užpilame citrinos sultimis, medumi, suberiame druskos. Išmaišome ir paliekame marinuotis (bent 2 val., geriau ilgiau, galima per naktį).
Slyvas išplauname (mirkyti nereikia) ir susmulkiname. Graikinius riešutus irgi susmulkiname. Suberiame į marinuotus burokėlius, išmaišome.
Salotas pagardiname majonezu (receptas čia) ir skanaujame.
Skanaus!
2 žali burokėliai
1/2 citrinos sulčių
1/2 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio medaus
125 ml džiovintų slyvų
100 ml graikinių riešutų
Žalius burokėlius supjaustome (ar sutarkuojame) šiaudeliais. Užpilame citrinos sultimis, medumi, suberiame druskos. Išmaišome ir paliekame marinuotis (bent 2 val., geriau ilgiau, galima per naktį).
Slyvas išplauname (mirkyti nereikia) ir susmulkiname. Graikinius riešutus irgi susmulkiname. Suberiame į marinuotus burokėlius, išmaišome.
Salotas pagardiname majonezu (receptas čia) ir skanaujame.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą