2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Varškės sausainiai su cukrumi

Šių sausainių receptas pastaruoju metu keliauja internete iš vieno tinklaraščio į kitą. Pirmą kartą juos pastebėjau šiame puslapyje ir susigundžiau išbandyti. Gavosi labai skanūs sausainiukai, o pats geriausias dalykas - jų formavimas: vaikams taip patiko šis procesas, kad man neteko suformuoti nei vieno sausainio :)


250 g (180 g) pusriebės varškės
200 g (145 g) minkšto sviesto
300 g (215 g) miltų
1 (0,5) arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
cukraus pabarstymui


Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame varškės ir vėl išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, įmaišome šį mišinį į sviesto ir varškės masę. Paruoštą tešlą dedame valandai į šaldytuvą.
Stalviršį pabarstome miltais ir plonai iškočiojame ataušusią varškės tešlą. Iš jos išpjauname apskritimus (apie 8 cm skersmens). Imame viena apskritimą ir viena jo puse paspaudžiame į cukrų, sulenkiame per pusę, kad cukrus būtų viduje ir vėl vienu pusapskritimu paspaudžiame į cukrų ir vėl sulankstome, kad cukrus būtų viduje. Taip sulankstytus sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą