250 g (180 g) pusriebės varškės
200 g (145 g) minkšto sviesto
300 g (215 g) miltų
1 (0,5) arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
cukraus pabarstymui
Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame
varškės ir vėl išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska,
įmaišome šį mišinį į sviesto ir varškės masę. Paruoštą tešlą dedame valandai į
šaldytuvą.
Stalviršį pabarstome miltais ir plonai
iškočiojame ataušusią varškės tešlą. Iš jos išpjauname apskritimus (apie 8 cm
skersmens). Imame viena apskritimą ir viena jo puse paspaudžiame į cukrų,
sulenkiame per pusę, kad cukrus būtų viduje ir vėl vienu pusapskritimu
paspaudžiame į cukrų ir vėl sulankstome, kad cukrus būtų viduje. Taip
sulankstytus sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame
iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą