200 g sausainių (pvz. gaidelis ar selga)
2 valg. šaukštų grietinės
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
200 g baltojo šokolado
20 g sviesto
pabarstukų
Sausainius susmulkiname, įdedame vanilinio
cukraus bei grietinės, viską sumaišykite iki vienalytės masės.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius
rutuliukus ir įsmeigiame pagaliuką; galima apvalių pagaliukų (kad nenukristų)
galiuką pamerkti į išlydytą šokoladą, o po to įsmeigti į rutuliuką.
Susmaigstę pagaliukus į rutuliukus padedame
juos bent valandai į šaldytuvą.
Vandens vonelėje išlydome šokoladą su sviestu.
Merkiame rutuliuką į šokoladą, gražiai apvoliojame ir įstatome vertikaliai
(galima į stiklinę pripiltą ryžių, cukraus ar į jūros putos gabalėlį), kad
šokoladas pradėtų džiūti. Baigiant džiūti šokoladui priklijuojame norimus
pabarstukus ir paliekame galutinai išdžiūti. Galima pusvalandžiui įdėti į
šaldytuvą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą