Biskvitui:
3 kiaušiniai
50 g cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
70 g miltų
žiupsnelio druskos
Kremo sluoksniui:
500 g liesos kreminės varškės
250 g Mascarpone sūrio
250 ml riebios grietinėlės (35%)
8 valg. šaukštų cukraus pudros
3 valg. šaukštų želatinos
Želė sluoksniui:
1 pak. norimo skonio želė
apie 150 g guminukų
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
išplakame iki putų. Miltus persijojame su druska ir suberiame į kiaušinių masę.
Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi,
šonus ištepame sviestu. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą ir kepame iki
150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptą biskvitą atvėsiname.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad
ji išbrinktų. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės, tik įpilame na 500ml
vandens, bet apie 350ml, kad želė gautųsi standesnė.
Kreminę varškę sumaišome su mascarpone sūriu
ir cukraus pudra. Grietinėlę išplakame. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant
silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovelė nuolat maišant įpilame į
varškės-sūrio masę. paruoštą kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame
apie 30 min. šaldytuve, kad sutvirtėtų.
Ant sutvirtėjusio kremo išdėliojame guminukus
ir užpilame juos paruoštą žele. Paliekame šaldytuve, kad želė sustingtų,
geriausia per naktį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą