Receptas iš Desertų dienoraštis
Keksiukams:
100g minkšto sviesto
150g cukraus pudros
2 kiaušiniai
200g miltų
120ml pieno
1 arb. šaukštelio cinamono
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100g minkšto sviesto
150g cukraus pudros
2 kiaušiniai
200g miltų
120ml pieno
1 arb. šaukštelio cinamono
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Obuoliams:
400g nuluptų obuolių
100g rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
100g rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
Kreminio sūrio kremas:
200g kreminio sūrio
200ml grietinėlės
3 valg. šaukštų cukraus pudros
200g kreminio sūrio
200ml grietinėlės
3 valg. šaukštų cukraus pudros
Minkštą sviestą kartu su cukraus pudra plakame iki purumo. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakame. Miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Įsijojame juos į sviesto/kiaušinių masę. Išmaišome. Galiausiai supilame pieną ir dar kartą gerai išmaišome. Tešla paskirstome į keksiukų formeles (pripildome maždaug 2/3 tūrio). Kepame iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 25min.
Obuolius nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais. Dedame į prikaistuvį kartu su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis, kaitiname apie 5-7min, kol obuoliai suminkštės (kaitinau daygiau, kad gaučiau obuolienę). Atidedame į šalį, kad atvėstų.
Kremui visus šaltus ingridientus suplakame kartu iki standaus kremo.
Surinkimas:
Atvėsusių keksiukų viduryje išpjauname duobutes, jas pripildome obuolių įdaro ir puošiame kremu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą