2020 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Varškės riestainiai

Šie riestainiai buvo gaminami pagal rekomendaciją, pradžioje juos gamino mano pusseserė, ji pasidalino internete rastu receptu ir tada jau gaminau ir aš. Man gavosi 18 skanių, putlių, saldžių riestainių. Kai vaikai pamatė kepinį įjungė savo vaizduotę ir pradėjo spėlioti į ką panašūs riestainiai. Vienam vaikui tai avino ragai, kitam - drugelio sparnai ir abu buvo teisūs.



300 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
180 g varškės
2 kiaušinių
1 valg. šaukšto grietinės
3 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
2 valg. šaukštų aliejaus
žiupsnelio druskos

Pabarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus



Pabarstymui dubenėlyje sumaišome cukrų su vaniliniu cukrumi ir atidedame į šalį.
Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Persijojame.
Į kitą dubenį sudedame varškę ir grietinę, įmušame kiaušinius, įpilame aliejų, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome, galime sutrinti blenderiu.
Į varškės masę dalimis suberiame miltų mišinį ir išminkome tešlą. Tešla turėtų gautis elastinga ir nelimpanti prie rankų, jei reikia įberiame dar miltų.
Gautą tešlą padaliname į 18 dalių (kiekviena svėrė apie 40 g). Iš kikvienos suformuojame volelį apie 20 cm ilgio ir iš abejų pusių susukame link vidurio. Vieną paviršių priglaudžiame į pabarstymui skirtą cukrų. Taip suformuojame visus riestainius. Sudedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą