2020 m. liepos 19 d., sekmadienis

Agrastų džemas

Kai šeimyna didelė, o kiekvieną savaitgalį valgome blynus saldžiai, būtina vasaros sezonu pasirūpinti džemo / uogienių atsargomis. Šį kartą agrastų džemas (receptas iš čia).


1 kg agrastų
700 g cukraus
3 v. šaukštų vandens


Agrastus nuvalome, nuplaukite ir sudedame į puodą. Užpilame cukrumi ir įpilame kelis šaukštus vandens. Mediniu šaukštu sutriname agrastus, kad atsirastų sulčių. Užkaitiname puodą ir ant nedidelės ugnies verdame apie 1 val. pamaišome, kad nepridegintumėte.

Stiklainėlius gerai išplauname. Džemą supilstome į šiltus stiklainėlius, užsukame ir apvertę padedame, kad atvėstų.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą