Ingridientai:
200 ml šilto vandens
4 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
2 valg. šaukštų cukraus
7 g sausų mielių
apie 500 g miltų
Įdarui:
Džiovintų grybų
Svogūnų
Paruošiame įdarą:
Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame
nakčiai. Išimame iš vandens, nuspaudžiame skystį, smulkiai supjaustome ir apkepame aliejuje.
Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame iki auksinės
spalvos. Sumaišome su paruoštais grybais.
Paruošiame tešlą:
Į šiltą vandenį įpilame
aliejaus. Įdedame druskos ir cukraus, išmaišome. Sausas mieles sumaišome su 300
g miltų. Į miltų masę supilame paruoštą skystį, išmaišome. Likusius miltus
suberiame dalimis, kol tešla taps minkšta ir nelimpanti prie rankų (minkome
apie 10 min.). Paliekame tešlą 1-2 val., kad pakiltų.
Formuojame pyragėlius:
Paimame tešlos dalį, iškočiojame
ir darome norimos formos pyragėlius. Suformuotus pyragėlius kepame gilioje
keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptus sudedame ant
popierinių servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą