2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Kūčių pyragėliai su džiovintais grybais

Kūčių vakarienėje niekaip neapsieiname be pyragėlių. Praeitais metais karaliavo pyragėliai su džiovintais grybais, tai atnešu receptą čia.


Ingridientai:
200 ml šilto vandens
4 valg. šaukštų aliejaus
1 arb. šaukštelio druskos
2 valg. šaukštų cukraus
7 g sausų mielių
apie 500 g miltų

Įdarui:
Džiovintų grybų
Svogūnų


Paruošiame įdarą:
Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame nakčiai. Išimame iš vandens, nuspaudžiame skystį, smulkiai supjaustome ir apkepame aliejuje.
Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame iki auksinės spalvos. Sumaišome su paruoštais grybais.

Paruošiame tešlą:
Į šiltą vandenį įpilame aliejaus. Įdedame druskos ir cukraus, išmaišome. Sausas mieles sumaišome su 300 g miltų. Į miltų masę supilame paruoštą skystį, išmaišome. Likusius miltus suberiame dalimis, kol tešla taps minkšta ir nelimpanti prie rankų (minkome apie 10 min.). Paliekame tešlą 1-2 val., kad pakiltų.


Formuojame pyragėlius:
Paimame tešlos dalį, iškočiojame ir darome norimos formos pyragėlius. Suformuotus pyragėlius kepame gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškeptus sudedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą