2017 m. spalio 11 d., trečiadienis

Mascarpone tortas su juodųjų serbentų putėsiais

Mėgstamiausios mano mamos uogos yra juodieji serbentai, tai kai darau tortą mamos gimtadieniui visada stengiuosi surasti ir išbandyti naują torto receptą būtent su šiomis uogomis. Tiesa mamos gimtadienis buvo jau seniai, vasarą, bet tortą galima pasidaryti bet kokiu metų laiku, jei turime užšaldytų serbentų, o mes jų turime, visada :) Torto receptą nusižiūrėjau aguonėlės tinklaraštyje, gavosi skanus ir sulaukė teigiamų atsiliepimų. Tik nuotraukos niūrokos, atitinkančios lietingus orus už lango.


Biskvitui:
4 dideli kiaušiniai
180 g cukraus
1,5 valg. šaukštų vandens
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
145 g miltų

Juodųjų serbentų putėsiams:
380 g juodųjų serbentų
150 g cukraus
15 g želatinos

Pertepimui:
500 g mascarponės
90 g cukraus
300 g grietinėlės
šiek tiek citrinos sulčių

Biskvitų sulaistymui:
80 ml vandens
1 valg. šaukšto cukraus


Biskvitams
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakame iki standumo, po truputį supilant cukrų. Kai jau matysis blizgumas, dėti po vieną kiaušinio trynį ir gerai paplakti. Miltus susimaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių tešlą. Įpilame vandens ir atsargiai sujungiame viską. Paruoštą tešlą paskirstome kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ištraukus ataušiname ir perpjauname į 3 lygias dalis.

Juodųjų serbentų putėsiams
Želatiną užpilame vandeniu ir išbrinkome.
Serbentus kartu su cukrumi truputį sutriname ir pakaitiname, kad jie visiškai suminkštėtų (beveik iki virimo). Gautą masę pertriname per sietelį, įdedame išbrinkusią želatiną, išmaišome, kad pastaroji ištirptų ir pastatome į šaldytuvą, kad stingti pradėtų. Tai užtrunka kurį tai laiką. Pradėjus stingti išplakame iki kol masė padvigubės ir šviesią spalvą įgaus.

Pertepimui
Grietinėlę išplakame su cukrumi ir vėliau sujungiame su mascarponės mase.

Biskvitų sulaistymui
Sumaišome vandenį su cukrumi, kad ištirptų.

Renkame tortą
Ant torto padėklo dedame pirmą biskvitą, sulaistome. Užtepame ¼ pertepimui skirto kremo, ant viršaus sudedame ½ juodųjų serbentų putėsių.
Dedame antrą biskvitą. Jį taip pat sulaistome. Užtepame ¼ pertepimui skirto kremo, ant viršaus sudedame likusius juodųjų serbentų putėsius.
Dedame trečią biskvitą, sulaistome ir aptepame tortą likusiu pertepimo kremu.
Tortą laikome šaldytuve, papuošiame pagal norą ir nuotaiką.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą