Biskvitui:
4 dideli kiaušiniai
180 g cukraus
1,5 valg. šaukštų
vandens
½ arb. šaukštelio
kepimo miltelių
145 g miltų
Juodųjų serbentų putėsiams:
380 g juodųjų serbentų
150 g cukraus
15 g želatinos
Pertepimui:
500 g mascarponės
90 g cukraus
300 g grietinėlės
šiek tiek citrinos
sulčių
Biskvitų sulaistymui:
80 ml vandens
1 valg. šaukšto
cukraus
Biskvitams
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo
trynių. Baltymus išplakame iki
standumo, po truputį supilant cukrų. Kai jau matysis blizgumas, dėti po vieną
kiaušinio trynį ir gerai paplakti. Miltus susimaišome su kepimo milteliais ir
įsijojame į kiaušinių tešlą. Įpilame vandens ir atsargiai sujungiame viską. Paruoštą
tešlą paskirstome kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 175°C
įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ištraukus ataušiname ir perpjauname į 3
lygias dalis.
Juodųjų serbentų putėsiams
Želatiną užpilame vandeniu ir
išbrinkome.
Serbentus kartu su cukrumi truputį
sutriname ir pakaitiname, kad jie visiškai suminkštėtų (beveik iki virimo).
Gautą masę pertriname per sietelį, įdedame išbrinkusią želatiną, išmaišome, kad
pastaroji ištirptų ir pastatome į šaldytuvą, kad stingti pradėtų. Tai užtrunka
kurį tai laiką. Pradėjus stingti išplakame iki kol masė padvigubės ir šviesią
spalvą įgaus.
Pertepimui
Grietinėlę išplakame su cukrumi ir
vėliau sujungiame su mascarponės mase.
Biskvitų sulaistymui
Sumaišome vandenį su cukrumi, kad ištirptų.
Renkame tortą
Ant torto padėklo dedame pirmą biskvitą, sulaistome. Užtepame ¼ pertepimui
skirto kremo, ant viršaus sudedame ½ juodųjų serbentų putėsių.
Dedame antrą biskvitą. Jį taip pat sulaistome. Užtepame ¼ pertepimui skirto
kremo, ant viršaus sudedame likusius juodųjų serbentų putėsius.
Dedame trečią biskvitą, sulaistome ir aptepame tortą likusiu pertepimo kremu.
Tortą laikome šaldytuve, papuošiame pagal norą ir nuotaiką.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą