2017 m. spalio 2 d., pirmadienis

Keksiukai su varške ir uogomis

Šiandien Angelų sargų dieną švenčiame su karščiuojančiu mažyliu ant rankų ir keksiukais su avietėmis. Receptas iš laidos per LRT "Beatos virtuvė". Lengvai pagaminami ir skanūs keksiukai, keičiant uogas pasikeis ir keksiukų skonis, tikriems smaližiams galima jas pakeisti mėgstamu šokoladu, riešutais ar džiovintais vaisiais.



Varškės įdarui:
180 g pusriebės varškės
1 kiaušinio trynys
1 banano
1 arb. šaukštelio bulvių krakmolo
žiupsnelio druskos

Tešlai:
3 kiaušinių
1 kiaušinio baltymas
120 g cukraus
80 g aliejau
60 g natūralaus jogurto
180 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių

Mėgstamų uogų, šokolado, riešutų


Paruošiame įdarą.
Į dubenį sudedame varškę, kiaušinio trynį, bulvių krakmolą, sutarkuojame bananą, įberiame žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišome.

Paruošiame tešlą.
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo. Įpilame aliejaus, įdedame jogurto, dar paplakame. Įberiame miltus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišome.

Į paruoštą keksiukų kepimo formą paskirstome tešlą, ant viršaus sudedame po šaukštą įdaro ir sudedame pasirinktą pagardinimą. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą