2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Granola

Granolą mūsų šeimoje pradėjo gaminti mano sesuo ir užkrėtė mane. Nors žinojau, kad valgysiu tik aš viena, norėjau išbandyti pasigaminti. Granolos receptas iš čia. Geriausias jos privalumas - kas kart granola gali būti vis kitokia. Čia svarbiausia išlaikyti proporcijas. Į sėklų kiekį galima įtraukti visokiausius riešutus, o prie razinų - visokiausius džiovintus vaisius ar uogas. Galima valgyti su pienu ir šviežiais vaisiais arba uogomis, puikiai tinka ir su jogurtu, be to iš jos galima išsikepti ir sveikuoliškų batonėlių.
Iš nurodyto kiekio ingridientų gaunasi apie 850 g granolos. Mūsų šeimoje ją valgau aš viena, bet visada malonu stiklainį nusinešti tėvams, be to ir dovanai puikiai tinka.




300 g avižinių dribsnių (netinka dribsniai greito paruošimo)
180 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
180 g (125 ml) medaus
125 ml obuolių sulčių
60 ml saulėgrąžų aliejaus
1 arb. šaukštelių cinamono
druskos, juodųjų pipirų
180 g razinų ir džiovintų abrikosų



Sėklas pakepiname keptuvėje. Sumaišome su avižiniais dribsniai.
Į prikaistuvį įdedame medaus, įpilame sultis ir aliejų, įberiame druskos, juodųjų pipirų ir cinamono. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol viskas ištirpsta ir pasidaro vienalytis skystis. Dar karštą užpilame ant dribsnių. Gerai, netingėdami viską permaišome. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir jame paskirstome šlapius dribsnius su sėklomis.


Kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min., būtina kas 10 min. indą ištraukti ir viską permaišyti. Gausime gražiai parudavusius dribsnius, kurie iš pradžių bus minkšti, bet vėstant susikaramelizuoja ir pasidaro traškūs.
Džiovintus abrikosus susmulkiname. Į atvėsusius dribsnius dedame razinas ir abrikosus. Išmaišome ir skanaujame. Paruoštą granolą laikome sandariuose induose, kitaip ji suminkštės.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą