2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Grietininis braškių tortas

Kol dar braškių sezonas nesibaigė siūlau išbandyti labai gaivų, lengvai pagaminamą, vasarišką tortą. Beje turint užšaldytų trintų braškių šaldyklyje tortą galima pagaminti ir žiemą, vasaros belaukiant :)



Pagrindui:
2 kiaušiniai
40 g cukraus
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
50 g miltų
žiupsnelio druskos

Braškių sluoksniui:
400 g jogurtinės grietinės
40 g braškių skonio žėlė (250 ml vandens)
100 g baltojo šokolado
4 valg. šaukštai želatinos
50 g cukraus
500 g braškių


Torto pagrindas.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų (plakame apie 5 min.). Miltus persijojame su druska ir suberiame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą ir kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškeptą biskvitą atvėsiname.

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad ji išbrinktų. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės tik su 250 ml vandens kiekiu, kad želė gautųsi standesnė. Šokoladą ištirpiname ir atvėsiname. Braškes nuplauname , nusausiname ir su cukrumi sutriname blenderyje. Paruoštas braškes sumaišome su grietine, žėle, šokoladu, išmaišome iki vienalytės masės. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir plona srovelė nuolat maišant įpilame į braškių ir grietinės masę. Paruoštą kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame šaldytuve, kad sutvirtėtų (geriausia per naktį). Sustingusį tortą puošiame kaip tik norime.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą