Pagrindui:
2 kiaušiniai40 g cukraus
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
50 g miltų
žiupsnelio druskos
Braškių sluoksniui:
400 g jogurtinės grietinės40 g braškių skonio žėlė (250 ml vandens)
100 g baltojo šokolado
4 valg. šaukštai želatinos
50 g cukraus
500 g braškių
Torto pagrindas.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
išplakame iki putų (plakame apie 5 min.). Miltus persijojame su druska ir
suberiame į kiaušinių masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą išklojame
kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Paruoštoje formoje paskirstome tešlą
ir kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškeptą biskvitą
atvėsiname.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad
ji išbrinktų. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės tik su 250 ml vandens
kiekiu, kad želė gautųsi standesnė. Šokoladą ištirpiname ir atvėsiname. Braškes
nuplauname , nusausiname ir su cukrumi sutriname blenderyje. Paruoštas braškes
sumaišome su grietine, žėle, šokoladu, išmaišome iki vienalytės masės.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, truputį atvėsiname ir
plona srovelė nuolat maišant įpilame į braškių ir grietinės masę. Paruoštą
kremą užpilame ant paruošto biskvito ir paliekame šaldytuve, kad sutvirtėtų
(geriausia per naktį). Sustingusį tortą puošiame kaip tik norime.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą