1 viščiukas (apie 2 kg)
druskos ir maltų juodųjų pipirų
2 kg nuskustų bulvių
1 didelės citrinos
1 česnako galvutės, padalytos į skilteles
čiobrelių
aliejaus
rozmarinų
Viščiuko vidų ir išorę įtriname druska ir maltais
juodaisiais pipirais. Paliekame bent porai valandų (geriausiai per naktį).
Užviriname puodą sūdyto vandens, įdedame
nuskustas bulves, visą citriną, česnako skilteles užviriname ir leidžiame virti
apie 5 min. Nukošiame ir paliekame puode apie 1 min. nugaruoti.
Viščiuką ištriname aliejumi. Kol citriną
karšta, atsargiai subadome ją apie 10 kartų ir dedame į viščiuko ertmę. Ten pat
sudedame česnako skilteles ir čiobrelius. Dedame viščiuką ant folija išklotos
skardos ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Po to išimame
skardą, aplink viščiuką sudedame bulves, pabarstome rozmarinus. Dar kepame apie
45 min., kol viščiukas iškeps, o bulvės gražiai apskrus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą