2015 m. sausio 11 d., sekmadienis

Keptas citrininis viščiukas su bulvėmis

Pirmą kartą taip pagamintos vištos teko ragauti pas sese (receptas pagal J.Oliverį), patiko labai tiek skonio atžvilgiu, tiek gaminimo, nes procesas paprastas ir gana greitas, o rezultatas puikus :)


1 viščiukas (apie 2 kg)
druskos ir maltų juodųjų pipirų
2 kg nuskustų bulvių
1 didelės citrinos
1 česnako galvutės, padalytos į skilteles
čiobrelių
aliejaus
rozmarinų


Viščiuko vidų ir išorę įtriname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Paliekame bent porai valandų (geriausiai per naktį).
Užviriname puodą sūdyto vandens, įdedame nuskustas bulves, visą citriną, česnako skilteles užviriname ir leidžiame virti apie 5 min. Nukošiame ir paliekame puode apie 1 min. nugaruoti.
Viščiuką ištriname aliejumi. Kol citriną karšta, atsargiai subadome ją apie 10 kartų ir dedame į viščiuko ertmę. Ten pat sudedame česnako skilteles ir čiobrelius. Dedame viščiuką ant folija išklotos skardos ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Po to išimame skardą, aplink viščiuką sudedame bulves, pabarstome rozmarinus. Dar kepame apie 45 min., kol viščiukas iškeps, o bulvės gražiai apskrus.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą