Pagrindui:
250 g šokoladinių sausainių (pavyzdžiui,
“Selga”)
150 g ištirpinto sviesto
Juodojo šokolado sluoksniui:
200 g juodo šokolado
25 g sviesto
100 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g liesos jogurtinės grietinės
1 valg. šaukšto želatinos
20 ml vandens
Pieniško šokolado sluoksniui:
200 g pieniško šokolado
25 g sviesto
100 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g liesos jogurtinės grietinės
1 valg. šaukšto želatinos
20 ml vandens
Baltojo šokolado sluoksniui:
200 g balto šokolado
25 g sviesto
100 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g liesos jogurtinės grietinės
1 valg. šaukšto želatinos
20 ml vandens
Torto pagrindas.
Blenderyje susmulkiname sausainius iki labai
smulkių trupinių. Sviestą ištirpiname ir užpilame ant trupinių, išmaišome, kad
masė susijungtų. Torto formą (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi (šį kartą kepimo popierių paleidau iki formos kraštų viršaus, kad
gaučiau nelygų šoninį paviršių). Paruoštoje kepimo formoje paskirstome birią
trupinių masę, gerai ją paspaudžiame, išlyginame paviršių ir dedame į
šaldytuvą.
1 sluoksnis – juodojo šokolado.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame
išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo. Juodąjį šokoladą kartu su sviestu
ištirpiname garų vonelėje, paliekame kelias minutes, kad atvėstų. Įdedame
grietinės, išmaišome iki vientisos masės, įdedame išplaktos grietinėlės,
išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę maišant
atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į šokolado masę. Paruoštą juodojo
šokolado masę paskirstome ant pašalusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą, kad
sustingtų.
2 sluoksnis – pieninio šokolado.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame
išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo. Pieninį šokoladą kartu su sviestu
ištirpiname garų vonelėje, paliekame kelias minutes, kad atvėstų. Įdedame
grietinės, išmaišome iki vientisos masės, įdedame išplaktos grietinėlės,
išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę
maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į šokolado masę. Kad
sluoksniai geriau susikibtų pirmąjį sustingusį sluoksnį truputį subraižome
šakute, tada paruoštą pieninio šokolado masę paskirstome ant juodojo šokolado
sluoksnio. Paliekame šaldytuve.
3 sluoksnis – baltojo šokolado.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame
išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo. Baltąjį šokoladą kartu su sviestu
ištirpiname garų vonelėje, paliekame kelias minutes, kad atvėstų. Įdedame
grietinės, išmaišome iki vientisos masės, įdedame išplaktos grietinėlės,
išmaišome. Išbrinkusią želatiną ant silpnos ugnies ištirpiname, minutėlę
maišant atvėsiname ir plona srovele (maišant) įpilame į šokolado masę. Sustingusį
pieninio šokolado sluoksnį truputį subraižome šakute, tada paruoštą baltojo
šokolado masę paskirstome ant pieninio šokolado sluoksnio. Paliekame šaldytuve,
kad tortas galutinai sustingtų.
Visiškai sustingusį tortą išimame iš kepimo
formos ir dedame į tortinę, puošiame kaip tik norisi (man jis labai gražus ir be jokių papuošimų, bijojau vaizdą sugadinti, todėl tokį ir palikau).
Skanaus!
Labai gražus! Bet saldumas irgi neišpasakytas, aš paskutinį kartą, kai gaminau, teko užšąldyt, valgėm kelis mėnesius :D Turbūt jis tinka visiškiems saldžiadančiams :D Nors taviškis variantas su grietine, gal priduoda kiek rūgštelės?
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
PanaikintiŠis varianatas gavosi labai geras, aišku liko saldus, bet ne toks riebus. Mes (šeši suagę) suvalgėme jį per dvi dienas ir visi labai gyrė.
Tai, kad čia nesideda papildomai jokie saldikliai... Jei naudoti kokybiškus šokoladus tai iš kur jau tas "neišpasakytas saldumas"?
Panaikinti