Tešlai:
120 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto grietinės
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelės
1 ir ¾ stiklinės miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
išvalytų, supjaustytų į keturias dalis slyvų
Trupiniams:
85 g sviesto
3/4 stiklinės miltų
1/3 stiklinės cukraus
Minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, vėl išplakame. Įdedame
grietinės, citrinos žievelę, išmaišome. Įmaišome persijotus miltus su kepimo
milteliais ir druska. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formos dugną
išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu. Paruoštoje kepimo formoje
paskirstome tešlą, ant jos sudedame paruoštas slyvas.
Trupiniams sumaišome visus ingridientus, jei
mėgstame galime įdėti cinamono ir kardamono. Užbarstome jais slyvų sluoksnį.
Pyragą kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą