2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Pflaumenkuchen – vokiškas pyragas su slyvomis

Praeitais metais išbandytas ir puikiai įvertintas slyvų pyragas (receptas iš čia). Manau vietoje slyvų galima drąsiai dėti mėgstamas uogas ar vaisius, pagal kiekvieno skonį.



Tešlai:
120 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto grietinės
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelės
1 ir ¾ stiklinės miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
išvalytų, supjaustytų į keturias dalis slyvų

Trupiniams:
85 g sviesto
3/4 stiklinės miltų
1/3 stiklinės cukraus


Minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame iki purumo. Įmušame kiaušinį, vėl išplakame. Įdedame grietinės, citrinos žievelę, išmaišome. Įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstome tešlą, ant jos sudedame paruoštas slyvas.
Trupiniams sumaišome visus ingridientus, jei mėgstame galime įdėti cinamono ir kardamono. Užbarstome jais slyvų sluoksnį. Pyragą kepame iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą