2014 m. kovo 13 d., ketvirtadienis

Traškūs žuvies gabalėliai su padažu

Labai paprastas ir labai skanus patiekalas artėjančiam penktadieniui - žuvadieniui (idėją nusižiūrėjau iš knygos "Beatos virtuvė")


Žuviai:
1 kg lydekų filė (ar kitos mėgstamos)
druskos
2 valg. šaukštų majonezo
1 citrinos sulčių
smulkintų krapų

Traškiai plutelei:
maltų džiūvesėlių paprikos skonio

Padažui:
2 šaukštų majonezo
1 šaukto grietinės
juodųjų pipirų


Žuvį supjaustome gabalėliais. Majonezą sumaišome su druska, citrinos sultimis ir krapais. Paruoštu mišiniu užpilame žuvį ir paliekame apie 1-2 valandas pasimarinuoti.
Paimame gabalėlį žuvies, apvoliojame jį džiūvesėliuose ir dedame ant folija išklotos skardos, tai pakartojame su visais žuvies gabaliukais. Kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Padažui sumaišome majonezą su grietine, įberiame juodųjų pipirų. Jei norime, galima įdėti dar citrinos sulčių ir mėgstamų žalumynų.


Skanaus!

2 komentarai: