200 ml šilto vandens
7 g sausų mielių
1 valg. šaukšto cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
8 valg. šaukštų aliejaus
450 g miltų
Į šiltą vandenį įpilame aliejaus. 300 g miltų sumaišome su mielėmis, druska ir cukrumi, įpilame vandens ir aliejaus skystį ir išmaišome. Suberiame likusius miltus ir užminkome tešlą. Minkome 10-15 min. Iš tešlos suformuojame rutulį ir maždaug valandai statome šiltai, kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą daliname į dvi dalis, iš
kiekvienos dalies iškočiojame blyną ir susukame jį.
Gautus ritinius dedame ant kepimo popieriumi
išklotos kepimo skardos ir vėl paliekame šiltai 40-50 min. Po to aštriu peiliu
padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio ir kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Jei grietai batonų paviršius parusta, tai
pridengiame juos folija, kad nesudegtų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą