2013 m. vasario 5 d., antradienis

Naminis batonas

Šiandien - Šv. Agotos diena, duonos diena, todėl įkeliu labai paprasta, bet tikrai ne prastą receptą naminiam batonui pasigaminti. Receptą radau čia ir išbandžiau jau ne kartą. Batonas dingsta akimirksniu :)



200 ml šilto vandens
7 g sausų mielių
1 valg. šaukšto cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
8 valg. šaukštų aliejaus
450 g miltų


Į šiltą vandenį įpilame aliejaus. 300 g miltų sumaišome su mielėmis, druska ir cukrumi, įpilame vandens ir aliejaus skystį ir išmaišome. Suberiame likusius miltus ir užminkome tešlą. Minkome 10-15 min. Iš tešlos suformuojame rutulį ir maždaug valandai statome šiltai, kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą daliname į dvi dalis, iš kiekvienos dalies iškočiojame blyną ir susukame jį.
Gautus ritinius dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir vėl paliekame šiltai 40-50 min. Po to aštriu peiliu padarome po kelias įpjovas ant kiekvieno ritinio ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Jei grietai batonų paviršius parusta, tai pridengiame juos folija, kad nesudegtų.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą