Biskvitui:
2 kiaušiniai
50 g miltų
50 g cukraus
20 g aliejaus
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
50 g smulkintų sausainių pvz. Gaidelis
Varškės kremui:
350 g kreminės varškės
250 g plakamosios grietinėlės
397 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
Rududu
2 valg. šaukštų želatinos
80 ml vandens
50 g baltojo šokolado (papuošimui)
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi iki purios masės. Įpilame aliejaus. Tuomet po truputį beriame
persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė
taps vientisa. Įmaišome smulkiai susmulkinus sausainius. Torto formą (geriausia
su nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame
iki 1500C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (tikriname biskvitą
mediniu pagaliuku - kai tešla nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima
nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80
ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome
karamelizuotu kondensuotu pienu iki norimos konsistencijos. Grietinėlę
išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Išmaišome iki
vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname ir
išmaišome su kremu. Paruoštą kremą paskirstome ant paruošto biskvito ir dedame
į šaldytuvą (geriausia per naktį).
Puošiame smulkintu baltuoju šokoladu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą