130 g maskarponės sūrio
100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
100 g mėgstamos uogienės
Apvoliojimui:
cukraus
Paruoštą tešlą susukame į maistinę plėvelę ir bent vienai valandai dedame į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame iki maždaug 2 - 3 mm storio, 40×30cm dydžio. Aptepame uogiene. Tepti reikėtų beveik visą plotį išskyrus vieną kraštą - paliekame bent 5 cm neaptepto vieno krašto, nes sukant, uogienė judės, tad tai neleis uogienei stipriai nutekėti pro kraštą.
Sukame suktinuką - pradedame sukti nuo aptepto krašto link to, kuris nėra apteptas iki galo.
Aštriu peiliu supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Jei pjaustosi sunkiai, galima paruoštą suktinuką atsargiai perkelti ant pjaustymo lentelės ir palaikyti šaldytuve iki kol tešla kiek sutvirtės. Supjaustytus sausainius iš abiejų pusių pavoliojame cukruje.
Suformuotus sausainius sudedame kepimo popieriumi išklotoje skardoje (paliekant apie 2cm tarpus tarp jų) ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio, vidurinėje lentynoje) apie 20 min.
Jei matome, kad uogienė šiek tiek prabėga ir sausainių apačia kiek per greitai skruna, pakeliame skardą vienu aukštu aukščiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą