Obuolius nuplauname, nulupame ir išimame sėklas. Pripjaustome jų į puodą storu dugnu iki pat viršaus – ant dugno stambesniais gabalėliais, kuo aukščiau tuo smulkesniais.
Įpilame pusę puodelio šalto vandens (tiek jo reikia 4-5 l talpos puodui). Uždengiame sandariu dangčiu ir užkaičiame. Kai turinys užvirs, ugnį sumažiname iki minimalios ir paliekame klegėti 25 min. Tada ugnį išjungiame ir puodą paliekame ramybėje dar 5-7 min. Čia svarbiausia – jokiu būdu jokiu metu negalima puodo atidengti ir tikrinti. Ši obuolienė sugeba išvirti pati.
Po 5-7 min. puodą atidengiame ir tiesiog permaišome šaukštu. Tuomet beriame cukrų (jei obuoliai saldūs, jo reikia visai nedaug), statome ant ugnies ir minutėlę maišydami pakaitiname, kol pradės „burbuliuoti“. Tuomet iškart pilstome į sterilizuotus stiklainius ir užsukame sandariais dangteliais.
Įpilame pusę puodelio šalto vandens (tiek jo reikia 4-5 l talpos puodui). Uždengiame sandariu dangčiu ir užkaičiame. Kai turinys užvirs, ugnį sumažiname iki minimalios ir paliekame klegėti 25 min. Tada ugnį išjungiame ir puodą paliekame ramybėje dar 5-7 min. Čia svarbiausia – jokiu būdu jokiu metu negalima puodo atidengti ir tikrinti. Ši obuolienė sugeba išvirti pati.
Po 5-7 min. puodą atidengiame ir tiesiog permaišome šaukštu. Tuomet beriame cukrų (jei obuoliai saldūs, jo reikia visai nedaug), statome ant ugnies ir minutėlę maišydami pakaitiname, kol pradės „burbuliuoti“. Tuomet iškart pilstome į sterilizuotus stiklainius ir užsukame sandariais dangteliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą